Finn ut hvem som snakker om allergi og hvorfor du bør være bekymret

10 livreddende tips om allergi

Eur Ann Allergy Clin Immunol. Vanligvis, jo høyere telling for allergenene dine, desto større er risikoen for å utvikle allergisymptomer hvis du blir eksponert. Tørre øyne og allergi kan lett forveksles fordi symptomene på begge er så like. Det er en rekke måter du kan få lindring fra allergisymptomer. Ingen eller færre astmasymptomer selv om natten eller etter trening. Narberth Allergy & Astma sin oppgave er å være din partner og talsmann i behandling og pleie av allergier og astma. Mer eller mindre de samme sporene peker på matallergi hos barn som hos voksne, selv om matallergi rammer mange flere barn enn voksne. Faktorer som kan påvirke hvordan allergifremkallende katter er inkluderer fargen på pelsen -- mørkfargede katter ser ut til å forårsake flere allergiske reaksjoner enn lysfargede -- og hvorvidt katten ble kastrert eller ikke -- kastrerte katter har en tendens til å forårsake færre reaksjoner enn ikke-kastrerte. Disse kan omfatte enkle vanlige sykdommer som sår hals, bihulebetennelser, influensa-, hud- eller urinproblemer eller mer kompliserte hjerte-, mage- eller luftveisproblemer. Han kan også ta en hud- eller blodprøve.

Hvis du er usikker på hva du er allergisk overfor, kan legen utføre det som kalles en hudtest som gjøres ved å sette en lett ripe på deg og deretter injisere en liten mengde av det mistenkte allergenet. Testen går ut på å plassere en liten mengde av det antatte allergifremkallende stoffet (allergenet) på huden (vanligvis underarmen, overarmen eller ryggen), og deretter skrape eller stikke huden slik at allergenet introduseres under hudoverflaten.. Et allergen kan utløse en reaksjon i nesten alle deler av kroppen din, men påvirker vanligvis ører, øyne, nese og svelg. Symptomer på forkjølelse og allergi kan virke ganske like, og inkluderer rennende nese, nysing, kløende, rennende øyne, tett nese og hoste. Slike tegn inkluderer oppkast, diaré, astma, forkjølelseslignende symptomer på rennende nese og kløende øyne, hoste, heshet og magekramper. Allergier kan også forårsake utslett, gastrointestinale plager (oppkast, kvalme, magekramper og diaré) og andre symptomer som ikke er forårsaket av forkjølelse. Med en forkjølelse kan den være tykk og gul.

Sammen med et rødt utslett kan kroppen produsere mer slim, noe som kan forårsake kløe, brennende og rennende nese. Du kan ta reseptfrie medisiner som antihistaminer, dekongestanter, antiinflammatoriske midler, hostestillende og slimløsende midler for å lindre symptomene dine. For å hjelpe deg med å unngå matallergener, les matetikettene grundig og still spørsmål mens du spiser ute. Når barn spiser noe de er allergiske mot, overreagerer immunforsvaret og sender ut antistoffer kalt immunoglobulin E. Antistoffene utløser deretter mastcellene, som forårsaker produksjon av en haug med kjemikalier i kroppen, hvorav en er histamin. Immunsystemet ditt produserer immunglobulin E, som deretter instruerer basofiler og mastceller til å sende ut en hær av kjemikalier for å avverge allergenene. Når du er allergisk mot en matvare, betyr det at når du spiser den, feilidentifiserer immunsystemet det som farlig og sender ut antistoffer for å bekjempe proteinene. Allergier er en respons fra immunsystemet ditt på et fremmed stoff, for eksempel mat, insektbitt eller noe i luften (for eksempel pollen eller støv).

Teppefliser er et utmerket valg hvis du har barn eller kjæledyr, fordi individuelle fliser kan byttes ut hvis de blir for flekkete, i stedet for å Allergimedisin måtte erstatte hele teppet. Jo kortere trådene er, jo færre steder kan allergener skjule seg. De har veldig travle design med dyreprint for å trøste kjæledyr og skjule flekker. Tepper er et godt valg hvis du har små barn eller kjæledyr, fordi det er varmt og behagelig - og både babyer og kjæledyr tilbringer mye tid på gulvet. Kjæledyr legger igjen dander. Svært sjelden er pels årsaken til allergi, selv om flasset og proteinet ofte bæres på pelsen når huden flaker av eller katten steller seg selv. Men tiden det tar for deg å reagere kan variere, avhengig av følsomhetsnivået ditt, hvor mye av allergenet som finnes rundt og muligens av typen katt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *